Rome heeft een ontzettend rijke geschiedenis en dat uit zich in tal van bezienswaardigheden verspreid over de eeuwenoude stad. Reis je binnenkort af naar de hoofdstad van Italië? Wel, dan zijn volgende hoogtepunten zeker niet te missen.

Colosseum

Het Colosseum is één van de bekendste trekpleisters in Rome. Het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk bood plaats aan meer dan 50.000 toeschouwers. Doorheen de eeuwen vonden er talloze gladiatorengevechten plaats. Vandaag is deze indrukwekkende ruïne een absolute must-see.

Trevifontein

Een andere populaire bezienswaardigheid is de Trevifontein. De grootste fontein van Rome waar toeristen achterwaarts muntjes in gooien. De fontein beeldt de zeegod Oceanus af die met zijn strijdwagen de oceaan wordt ingetrokken. Wil je een mooie foto zonder een massa volk in de buurt? Dan is vroeg opstaan absoluut de boodschap!

Forum Romanum

Ten tijde van het Romeinse Rijk was het Forum Romanum het hart van de stad. Het was het politieke, religieuze, juridische en commerciële centrum van de stad. Vandaag tref je er verschillende indrukwekkende restanten aan zoals de triomfboog van Titus, de tempel van Romulus en de Basilica Nova.

Vaticaanstad

Vaticaanstad behoort eigenlijk niet tot Rome, maar is een onafhankelijke staat volledig omgeven door de Italiaanse hoofdstad. In Vaticaanstad bevindt zich de hoofdzetel van de Rooms-Katholieke kerk. Hoogtepunten die je hier zeker moet bezoeken zijn de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse tuinen en musea met onder meer de Sixtijnse Kapel.

Pantheon

Het Pantheon is één van de best bewaarde gebouwen van Rome. Deze imposante tempel werd gebouwd in de 2de eeuw na Christus. Bij de opkomst van het Katholicisme werd het Pantheon omgevormd tot kerk. Het gebouw heeft een koepel met oculus, een opening waar de zon doorheen schijnt.

Monumento a Vittorio Emanuele

Eén van de meest indrukwekkende monumenten in Rome is het Monumento a Vittorio Emanuele. Het werd gebouwd ter ere van Victor Emanuel II, de eerste koning van het eengemaakte Italië. Het gigantische witte gebouw domineert mee de skyline van de Italiaanse hoofdstad. Via een lift kan je naar het dak op 70 meter hoogte waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over Rome.

Villa Borghese

Villa Borghese is een groot park in het centrum van Rome. In deze groene oase van liefst 80 hectare groot kan je de drukte van de levendige stad volledig achter je laten. Naast de Villa Borghese Pinciana vind je er mooi aangelegde tuinen, paviljoenen en standbeelden. De perfecte locatie om eventjes tot rust te komen.

Reageer op dit bericht