Japan is een geweldig land met heel wat prachtige bezienswaardigheden. Toch was dat voor ons niet de enige reden om het te bezoeken. Japan staat immers ook bekend om z’n vele pretparken en achtbanen. Wij bezochten er verschillende verspreid over het land. Onze top 5 hebben we hieronder opgelijst.

Tokyo Disney Resort

Tokyo Disney Resort is één van de drukstbezochte pretparkresorts ter wereld. Het bestaat uit twee parken : Disneyland Park en Disney Sea. Het Disneyland Park kan je nog het best vergelijken met het hoofdpark in Parijs. Je treft er bekende attracties zoals Pirates of the Caribbean, Big Thunder Mountain en It’s a small world. DisneySea heeft een maritiem thema en is dan ook nauw verweven met de oceanen. Het park wordt door vele fans beschouwd als het mooiste Disney-park ter wereld. En wij geven ze zeker geen ongelijk.

Universal Studios Osaka

Naast Walt Disney vond ook een andere Amerikaanse filmstudio zijn weg naar Japan. 18 jaar na Disney opende Universal Studios zijn deuren in de miljoenenstad Osaka. Het park lokt bezoekers met diverse attracties gebaseerd op de succesvolle IP’s van Universal. Denk dan aan films waaronder Jurassic Park, Jaws en Shrek. Ook kan je er de avonturen van Harry Potter beleven in het themagebied The Wizarding World of Harry Potter. Eerder dit jaar opende er trouwens Super Nintendo World, een gloednieuwe zone die helemaal in het teken staat van Mario.

Nagashima Spa Land

Nagashima Spa Land nabij de stad Nagoya is minder bekend dan de pretparken van Disney en Universal. Toch is het voor liefhebbers van achtbanen een niet te missen hotspot. Je vindt er maar liefst 13 stuks waaronder Steel Dragon, de langste achtbaan ter wereld. Naast recent gebouwde achtbanen biedt het park ook enkele echte achtbaanklassiekers aan waarvan je dacht dat ze alleen in de video game RollerCoaster Tycoon bestonden.

Fuji-Q Highland

Fuji-Q Highland in Fujiyoshida is een attractiepark met enkele sensationele attracties waaronder Do-dodonpa, met 180 km/u de snelste achtbaan van Japan en de vierde snelste achtbaan ter wereld. En ook met Eejanaika, een vierdimensionale achtbaan hebben ze een grote troef in huis. Op deze attractie draaien de gondels nog eens apart rond waardoor je in totaal maar liefst 14 inversies maakt tijdens één ritje. Toch is Fuji-Q Highland niet alleen een must-do vanwege de achtbanen. Het park heeft namelijk ook een schitterende ligging in de nabijheid van Mount Fuji, het symbool van Japan.

Yokohama Cosmoworld

In de Japanse havenstad Yokohama ten zuiden van de hoofdstad Tokio vind je Cosmoworld. Een attractiepark aan de kade dat eerder aanvoelt als een grote kermis. Je vindt er verschillende attracties waaronder Cosmo Clock 21, een gigantisch reuzenrad dat ooit het grootste ter wereld was. Mogelijks heb je al ooit eens gehoord van Cosmoworld, want in dit park vind je immers de legendarische attractie Vanish. Bij deze achtbaan duikt de trein met een grote splash in het water. Foto’s ervan worden vaak gebruikt in de media.

Nog meer te weten komen over Japan? Je vindt hier al onze blogs over deze stad.

Reageer op dit bericht