De Japanse hoofdstad Tokio heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Het is dan ook onmogelijk om ze allemaal te bezoeken tijdens een citytrip naar deze gigantisch grote stad. De zeven highlights die ons het meest zijn bijgebleven, hebben we hieronder even opgelijst.

1. Tokyo Tower

De Tokyo Tower doet je waarschijnlijk aan een toren dichter bij huis denken. Dat is niet zo vreemd, want het ontwerp is gebaseerd op de bekende Eiffeltoren in Parijs. Met zijn 333 meter was de Tokyo Tower jarenlang de hoogste toren van Japan, maar sinds 2010 is het deze titel kwijt aan de 634 meter hoge Tokyo Skytree. De Tokyo Tower doet dienst als zendmast, maar biedt met zijn observatieplatformen ook een prachtig uitzicht over de metropool.

2. Shibuya

De wijk Shibuya staat bekend als een populaire winkel- en uitgaansbuurt. Naast de vele winkels, restaurants en bars is Shibuya vooral bekend van Shibuya Crossing, de drukste oversteekplaats ter wereld. Op piekmomenten steken hier wel meer dan 2000 mensen de straat over eenmaal het licht op groen springt.

3. Meiji Shrine

Wie even de drukte van de stad wilt ontvluchten, kan terecht in Meiji Shrine. Dit Shintoheiligdom werd opgericht ter ere van de Japanse Keizer Meiji en zijn vrouw. Tijdens zijn heerschappij groeide Japan uit tot een politieke en economische wereldmacht. Op het 70 hectare grootte domein vind je onder meer een tempel, een museum, een muur van Sake-tonnen en gigantische Torii’s ofwel de typische Japanse toegangspoorten.

4. Imperial Palace

In de wijk Chiyoda in het centrum van Tokio vind je het Japanse Keizerlijke Paleis. De oostelijke tuinen zijn toegankelijk voor bezoekers. Het paleis zelf is niet te bezichtigen met uitzondering van de Japanse Nieuwjaarsdag (02/01) en de verjaardag van de Japanse Keizer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het Keizerlijke Paleis vernield door hevige bombardementen. Na de oorlog werd het in dezelfde stijl heropgebouwd.

5. Odaiba

Odaiba is een groot kunstmatig eiland in de baai van Tokio. Oorspronkelijk deed het dienst om de stad te beschermen tegen aanvallen vanop zee. Tegenwoordig is Odaiba uitgegroeid tot een populaire winkel- en vrijetijdsbuurt. Zo vind je hier het SEGA-attractiepark Joypolis, LEGOLAND Discovery Center en de indrukwekkende Toyota City Showcase. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de levensgrote Gundam robot, een replica van het Vrijheidsbeeld en het uitzicht op een prachtig verlichte Rainbow Bridge.

6. Akihabara

Liefhebbers van technologie kunnen dan weer terecht in de wijk Akihabara, de plek voor elektronica, anime en manga. Deze wijk herbergt tal van elektronicawinkels, comic shops en manga bars. De winkels met schreeuwerige reclameborden lokken menig bezoeker met de laatste nieuwe elektronicagadgets en anime collectors items.

7. Tokyo Dome City

In Tokyo Dome City vind je onder andere ‘s werelds grootste overdekte baseballstadion, een spa-resort, een fitnesscentrum, een hotel, een winkelcentrum en een attractiepark. Nu zijn er in Tokio wel meer attractieparken te vinden, maar deze springt er toch wel bovenuit. De topattractie is Thunder Dolphin, een achtbaan met een hoogte van 80 meter en een maximum snelheid van maar liefst 130 km/u. Opmerkelijk is dat de attractie door een gat in het gebouw en een reuzenrad raast. Enkel dus voor echte lefgozers.

Reageer op dit bericht