Wie naar Orlando in de Amerikaanse staat Florida reist, zet wellicht één of meerdere pretparken op de planning. Liefhebbers van achtbanen en andere sensationele attracties komen hier immers helemaal aan hun trekken, want verschillende grote themaparken liggen er op amper een steenworp van elkaar. Ga je naar Orlando, dan mag je volgende pretparken zeker niet missen.

Walt Disney World Resort

De pretparkindustrie vond pas in de jaren 70 zijn weg naar Orlando toen Disney er in 1971 haar eerste themapark opende, namelijk Magic Kingdom. Ondertussen is de plek uitgegroeid tot het grootste Disney-resort ter wereld met liefst vier themaparken, twee waterparken, tal van hotels en verschillende andere vrijetijdsfaciliteiten. De themaparken Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal Kingdom hebben elk hun eigen attracties en thema’s waardoor ze eigenlijk allemaal een bezoek waard zijn. Wie ook van water en leuke glijbanen houdt, kan zich eveneens uitleven in één van de twee waterparken van het resort : Disney’s Typhoon Lagoon en Disney’s Blizzard Beach.

Universal Orlando Resort

Naast Disney vind je in Orlando ook een andere bekende filmproducent, namelijk Universal. Het Universal Orlando Resort omvat twee themaparken, een waterpark en net zoals het Disney-resort verschillende hotels en uitgaansgelegenheden. Zowel in Universal Studios Florida als in Islands of Adventure vind je verschillende attracties en themagebieden gebaseerd op populaire kaskrakers waaronder Harry Potter, Jurassic Parc en The Mummy. Beide parken hebben een gevarieerd aanbod aan attracties, maar de thema’s zijn in Islands of Adventure ruimer opgezet dan in de Universal Studios. Met Volcano Bay, dat in mei 2017 opende, heeft Universal dan weer het meest recente waterpark van de regio. Kortom, ook dit resort heeft behoorlijk wat te bieden.

SeaWorld

Naast Walt Disney World en Universal vind je in Orlando nog een groot pretpark, namelijk SeaWorld. Dit park combineert attracties met dieren, voornamelijk zeedieren. SeaWorld is bij het grote publiek vooral bekend vanwege de (omstreden) shows met orka’s, maar biedt tevens ook enkele sensationele achtbanen. Zo vindt men er met Mako de langste, hoogste en snelste achtbaan van Orlando. Ook de eigenaars van SeaWorld baten een waterpark uit, Aquatica. Dit waterpark is thematisch minder aangekleed dan de waterparken van Disney en Universal, maar herbergt wel enkele pittige glijbanen voor jong en oud. Het paradepaardje is een glijbaan waarmee je tussen de dolfijnen glijdt.

En verder

Naast het Walt Disney World Resort, het Universal Orlando Resort en SeaWorld heeft Orlando echter nog veel meer in petto. Zo vind je er nog een aantal kleinere attracties waaronder Old Town, Gatorland, Holy Land Experience, Madame Tussauds, Ripley’s Believe It or Not of Orlando Eye. Deze stad in de Sunshine State heeft zoveel bezienswaardigheden waardoor je,je er gemakkelijk een aantal weken kan vermaken.

Reageer op dit bericht