Gezond eten is niet altijd zo eenvoudig wanneer je een rondreis maakt door de Verenigde Staten. Het land staat immers bekend om zijn vele fastfoodketens. De verleiding is er dus best groot. Ook wij houden al wel eens halt voor een snelle hap. Deze ketens zijn onze all-time favourites…

Panda Express

Wie van de Aziatische keuken houdt, moet zeker eens een filiaal van Panda Express binnen wandelen. Hier serveert men Amerikaans Chinese gerechten. Het is de grootste restaurantketen in de Verenigde Staten wat betreft het genre ‘Aziatische keuken’. Hun Original Orange Chicken is een absolute aanrader!

McDonald’s

Akkoord, je vindt McDonald’s ook gewoon in België en Nederland, maar toch zullen we deze hamburgerketen nooit overslaan in Amerika. Misschien omdat het net herkenbaar is en je kan vergelijken? Zo heeft het Amerikaans menu al wel een iets anders te bieden. En nog een voordeel van deze populaire keten… er is altijd wel een McDo in de buurt.

Subway

Ook deze keten is aanwezig in eigen land, zij het in België eerder beperkt. Of je nu hier of in Amerika een filiaal bezoekt, de uitstraling en het menu zijn gelijkaardig. Het verschil zit hem echter in de porties, want over de grote plas beleggen ze je sandwich iets rijkelijker dan hier.

Cold Stone Creamery

Deze ijscremeketen ontdekten we voor het eerst in Palm Springs, Californië. Niet echt geschikt als maaltijd, maar wel ideaal als dessert of tussendoortje. Bij Cold Stone Creamery kan je terecht voor ijs (uiteraard), maar ook voor taarten, shakes of frozen yoghurt. Houd je van zoetigheid? Dan is deze plek de place to be voor jou.

Krispy Kreme Doughnuts

Ontbijten in een gemiddeld Amerikaans hotel stelt meestal weinig voor. Het aanbod is beperkt en de kwaliteit is ook niet altijd om over naar huis te schrijven. Dan is de keuze voor een snelle hap onderweg snel gemaakt. Wij durven dan al eens te smullen van een heerlijke donut, idealiter bij Krispy Kreme Dougnuts. Nu, je vindt wel op meer plaatsen lekkere donuts. Alsof het bijna niet verkeerd kan gaan.

De lokroep van fastfoodketens weerstaan, is zo goed als onmogelijk in Amerika. Je wordt er dan ook voortdurend mee geconfronteerd. Grote billboards, filialen achter elke hoek tot zelfs in een Walmart supermarkt toe. Welke keten missen we het meest? Wel, dat is Panda Express. Moest hiervan een vestiging in Europa opduiken, dan wordt er waarschijnlijk direct een tripje gepland.

Nog meer te weten komen over de Verenigde Staten? Je vindt hier al onze blogs.

Reageer op dit bericht