Berlijn kan je op verschillende plekken in de stad van bovenaf bekijken. Eentje daarvan is de Siegessäule, een monument temidden van een groot verkeersknooppunt.

Tiergarten Park

De Siegessäule werd gebouwd naar aanleiding van de overwinning van de Pruisen op de Denen in 1864. Oorspronkelijk stond het monument op de Königsplatz vlakbij de Reichstag, maar de Nazi’s verhuisden het in 1939 naar de Großer Stern, een centraal plein in het Tiergarten park. Dat centrale plein is vandaag de dag een drukke verkeersader in de stad.

Bezoekers kunnen de Siegessäule veilig bereiken dankzij een voetgangerstunnel. Ondanks de drukte van het verkeer is het monument best rustiek gelegen. Dit komt door de ligging temidden van het immense Tiergarten Park, met 210 hectare het grootste park van Berlijn. De omvang van het park wordt trouwens duidelijk eenmaal je bovenaan het panoramische uitzicht staat.

Uitkijkplatform

Voor nog geen € 5 kan je het uitkijkplatform bezoeken. Op de begane grond vind je trouwens nog eerst een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van de Siegessäule. Vervolgens klim je via de wenteltrap van 285 treden naar het uitkijkplatform op een hoogte van 69 meter. Aan de voeten van Victoria, godin van de overwinning, kan je uiteindelijk genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Doordat de Siegessäule zich niet in het het hart van de stad bevindt, heb je trouwens een overweldigend uitzicht op verschillende bezienswaardigheden van de stad.

Praktische informatie

* Locatie : Großer Stern 1, Berlijn
* Toegangsprijs : € 3,50
* Geopend : Alle dagen, uitgezonderd 24 december
* Bereikbaarheid OV : bushalte vlakbij, Halte U- en S-bahn op wandelafstand.
* Onze favoriete reisgidsen : Capitool Reisgids Berlijn, Wat & Hoe Reisgids Berlijn

Siegessäule Berlijn - Toren

Nog meer te weten komen over Berlijn? Je vindt hier al onze blogs over deze stad.

Reageer op dit bericht