Toen in 1983 Tokyo Disney Resort de deuren opende, was het meteen het eerste Disney-resort buiten de Verenigde Staten. Ondertussen behoren de twee parken van het resort, Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea, tot de best bezochte themaparken ter wereld. In 2016 kwamen er zomaar eventjes 30 miljoen bezoekers over de vloer. Wij geven je vijf redenen waarom Tokyo Disney Resort op je bucketlist moet staan.

1. Het biedt één van de mooiste themaparken ter wereld

Tokyo DisneySea werd al meermaals uitgeroepen tot mooiste pretpark ter wereld. Het maritieme thema van het park is uniek en neemt je mee op ontdekking naar onder meer Venetië, het noordoosten van de Amerikaanse kust begin 20ste eeuw en een mysterieus eiland met de indrukwekkende vulkaan Mount Prometheus. Deze vulkaan spuwt zelfs op regelmatige tijdstippen een vuurbal uit. Liefhebbers met een oog voor detail komen hier ongetwijfeld aan hun trekken.

2. De paradewagens blijven komen

Ben je een fan van dansende Disney-figuren? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in beide parken vind je tal van shows en entertainment waar je volop kan meezingen en dansen.  Toch zijn het vooral de parades waarmee het Japanse resort hoge ogen gooit. In vergelijking met de parades in Parijs zijn deze een pak indrukwekkender. Zo duren ze niet alleen langer, ze zijn ook grootser opgezet met meer wagens en dansers. Nog een pluspunt is het feit dat bezoekers gewoon netjes op de grond gaan zitten tijdens de parade. Op die manier heeft iedereen een goed zicht op de rondtrekkende stoet. Het is eens iets anders dan je ellebogen gebruiken om  je plekje te behouden.

3. De japanners zijn EXTREEM gedisciplineerd

Tokyo Disney Resort lokt jaarlijks miljoenen bezoekers. Ga er dus maar vanuit dat je niet alleen zal zijn in het park. Toch hoef je je geen zorgen te maken, want net zoals elders in Japan verloopt alles er zeer gedisciplineerd. In België en Nederland is wachten voor attracties meestal een stresserend tijdverdrijf. Wachten in Japan daarentegen lijkt bijna op een yogasessie.

4. Je kan er heerlijke, maar ook vreemde dingen eten

Eten in het land van de rijzende zon is al een belevenis op zich, de Japanse keuken is immers compleet anders dan de westerse. Dat Japanners een bijzondere smaak hebben, ontdek je aan de vele vreemde zoetigheden in het aanbod van Tokyo Disney Resort. Wat dacht je bijvoorbeeld van popcorn met curry of barbecue? Maar geen nood, je vindt er ook klassieke cheeseburgers, frietjes, enz.

5. JE KAN ER VAN DE GROND ETEN

In het Tokyo Disney Resort vind je niet alleen de mooiste parken ter wereld, maar ook de schoonste. Echt verwonderlijk is dat niet als je weet dat je in het centrum van Tokyo amper een papiertje op straat ziet liggen. Overal in de parken lopen medewerkers rond met borstels in de aanslag. Bij het minste vuiltje gaan ze meteen aan de slag. Na een bezoek is het dan ook wel wennen aan ‘onze parkjes’ met overvolle vuilnisemmers en achtergelaten luiers op de parking.

Reageer op dit bericht