Barcelona is één van onze favoriete bestemmingen in het zuiden van Europa. De bruisende havenstad aan de Middellandse Zee heeft dan ook heel wat troeven. De volgende 7 dingen zijn wat ons betreft zeker en vast de moeite waard om te bezichtigen tijdens een verblijf in Barcelona.

1. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Liefhebbers van Art Nouveau komen helemaal aan hun trekken in Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de grootste Art Nouveau site van Europa. Het voormalige ziekenhuis werd ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, één van de belangrijkste architecten van het Catalaans Modernisme en de Catalaanse Art Nouveau. Het complex bestaat uit een imposant hoofdgebouw en verschillende paviljoenen. Deze paviljoenen zijn ondergronds met elkaar verbonden. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau deed nog tot 2009 dienst als ziekenhuis, maar vandaag de dag kan je er gewoon de prachtige architectuur bewonderen of de verschillende tentoonstellingen bezoeken.

2. Barri Gòtic

Barri Gòtic, het oude centrum van Barcelona, is met z’n kleine autovrije straatjes een waar labyrint om heerlijk rond te dwalen. De wijk herbergt diverse historische bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van Barcelona en het sfeervolle plein Plaça Reial, maar biedt ook tal van kleine winkeltjes, restaurants en cafeetjes.

3. Castell de Montjuïc

Het landschap van Barcelona wordt gedomineerd door de heuvels van de Serra de Collserola. Op één van de heuveltoppen, de Montjuïc-berg, vind je Castell de Montjuïc. Dit 17e-eeuwse kustverdedigingsfort neemt je niet alleen mee naar de donkere geschiedenis van Barcelona, maar biedt je ook nog eens een fenomenaal uitzicht over de stad en de haven. Castell de Montjuïc kan je bereiken met het openbaar vervoer, maar veel leuker is het ritje met de kabelbaan.

4. Sagrada Familia

De Sagrada Familia is ongetwijfeld de bekendste bezienswaardigheid van Barcelona. De bouw van deze imposante basiliek, ontworpen door Antoni Gaudí, ging in 1882 van start en is anno 2018 nog steeds niet voltooid. Als alles volgens planning verloopt, zou de Sagrada Familia in 2026 eindelijk klaar moeten zijn. De basiliek is een waar kunstwerk, een symbool van het Catalaans Modernisme. Wie de Sagrada Familia bezoekt komt ogen tekort.

5. Parc de la Ciutadella

Het Parc de La Ciutadella is één van de grootste parken van Barcelona. Deze groene long in het centrum van de stad is ideaal om even te ontsnappen uit de drukte. Het meer dan 30 hectare grote park is de ideale plek om te wandelen, te lopen, te picknicken of om een siësta te houden. Daarnaast vind je er ook verschillende bezienswaardigheden waaronder La Cascada, een indrukwekkend monument met watervallen en fonteinen, het voormalige museum voor natuurwetenschappen El Castell des Tres Dragons en een groot meer. Topattractie van het Parc de La Ciutadella is echter de dierentuin waar je meer dan 200 verschillende diersoorten kan bewonderen.

6. Arc de Triomf

De bekendste triomfboog ter wereld kan je terugvinden in de Franse hoofdstad Parijs, maar wist je dat ook Barcelona zijn eigen versie heeft? De roodgekleurde Arc de Triomf werd gebouwd naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling van 1888. Toen deed de triomfboog dienst als hoofdingang, nu is het een imposant monument vlakbij het Parc de la Ciutadella.

7. Barceloneta

Houd je van het strand? Dan is de wijk Barceloneta ongetwijfeld je ding. Deze plek was ooit de thuishaven van vissers, maar is nu één van de populairste ontspanningsplekjes van de stad. Zonnekloppers kunnen er terecht op het zandstrand, maar met een jachthaven, talloze restaurants en een bruisend nachtleven heeft Barceloneta nog veel meer te bieden.

Reageer op dit bericht