Brandstof tanken, is onvermijdelijk voor wie een roadtrip door de Verenigde Staten maakt. Op de prijs aan de pomp na zijn er weinig verschillen met hoe we hier in België en Nederland tanken. We leggen het je graag even uit aan de hand van deze blog.

Goedkoop tanken in de VS

Het gebruik van diesel als brandstof voor wagens is in de Verenigde Staten eerder uitzonderlijk. Je zal je huurwagen vrijwel zeker met loodvrije benzine moeten vol gieten. In het instructieboekje van de wagen kan je steeds nagaan welk type benzine men aanraadt voor je wagen. Controleer dit altijd even voor je vertrekt bij de verhuurmaatschappij, want het instructieboekje durft al wel eens ontbreken en de brandstoftank is niet altijd voorzien van een label.

Tankstations in de Verenigde Staten bieden drie verschillende benzinesoorten aan : Regular (Octane 87), Midgrade (Octane 89) en Premium (Octane 91 of 93). Hoe hoger het octaangetal des te hoger de prijs. De prijs aan de pomp valt trouwens zeer goed mee, want brandstof tanken is heel wat goedkoper in het land van Uncle Sam dan in Europa. Zo betaalden we in Utah een keertje $ 2,23 per Gallon (2017). Een Gallon komt overeen met 3,87 liter dat wil zeggen dat je slechts $ 0,58 per liter betaald. Omgerekend naar Euro’s betaal je dus € 0,47 per liter (huidige wisselkoers is 1,22). Tank je 40 liter, dan kost je dat dus € 18,80. Ter vergelijking, in Vlaanderen tank je momenteel zo’n € 1,35 per liter (Super 95 E10), voor 40 liter betaal je dus € 58,00. Dat is bijna € 40,00 meer dan in de Verenigde Staten!

Ondertussen zijn bovenstaande prijzen volledig achterhaald door de stijgende brandstofprijzen. Nu ligt de prijs op zo’n $ 4,39 per Gallon ofwel $ 1,13 per liter. Omgerekend is dat € 1,08 per liter. Dat is nog steeds een groot verschil met wat we hier momenteel in onze contreien betalen.

Contant of met kredietkaart

Betalen kan contant, met een kredietkaart of in sommige gevallen zelfs met de gewone bankkaart. Zelf proberen we onze kredietkaart zo min mogelijk te gebruiken en betalen we bij het tankstation altijd contant. Kies je voor deze manier dan moet je voor het tanken wel even naar binnen wandelen en een voorafbetaling doen. Je betaalt bijvoorbeeld 50 $ en geeft je pomp en de gewenste benzinesoort door. Vervolgens kan je gewoon tanken. Wanneer de tank vol is en het saldo niet volledig is opgebruikt, krijg je uiteraard het wisselgeld terug.

Wil je met de kredietkaart betalen, dan geef je gewoon je kaart af voor het tanken. Bij heel wat tankstations kan je ook aan de automaat betalen. Je moet dan wel een postcode ingeven. Vaak lukt het met de postcode van bijvoorbeeld je hotel, maar het kan ook zijn dat je kredietkaart helemaal niet wordt geaccepteerd. Als het niet meteen lukt, probeer dan niet te vaak opnieuw want je kredietkaart zou geblokkeerd kunnen worden. En dat is wel het laatste wat je wil meemaken wanneer je ver van huis vertoeft.

Kortom, tanken in de Verenigde Staten is even gemakkelijk als in België en Nederland. Wil je op voorhand je brandstofkosten berekenen? Surf dan naar de website gasbuddy.com.

Nog meer te weten komen over de Verenigde Staten? Je vindt al onze blogs hier terug.

Volg je ons al op Instagram? Like onze pagina hier en ontdek nog meer tips! ❤️️

Reageer op dit bericht