Tijdens onze roadtrip doorheen het zuidwesten van de Verenigde Staten ontdekten we de ene mooie plek na de andere. Van imponerende bergketens tot mysterieuze woestijnen, het landschap verandert er voortdurend. In dit artikel zetten we 5 van onze favoriete nationale parken in de regio op een rijtje! Lees je mee?

Yosemite National Park – Californië

Yosemite National Park is een nationaal park in de Sierra Nevada in het oosten van de staat Californië. Het telt verschillende bezienswaardigheden waaronder Yosemite Valley, een door gletsjers gevormd dal met de bekende rotswanden El Capitan en Half Dome. Yosemite National Park was destijds één van de eerste nationale parken in Amerika.

Yosemite National Park

Sequoia National Park – Californië

Ook Sequoia National Park maakt deel uit van de Sierra Nevada. Het park ligt echter een pak zuidelijker dan Yosemite National Park. Dit nationale park is populair vanwege de reusachtige mammoetbomen die er groeien, ook wel bekend als Sequoia’s. Niet te missen is de General Sherman, een mammoetboom van wel 84 meter hoog en qua gemeten volume de grootste boom ter wereld. Ter vergelijking, deze boom is dus even hoog als de IJzertoren in Diksmuide. In dit nationale park voelt iedereen zich klein.

Bryce Canyon National Park – Utah

In het zuidwesten van de staat Utah tref je Bryce Canyon National Park. Dit nationale park is beroemd om zijn oranje gekleurde rotsformaties, ook wel hoodoos genoemd. Het park heeft verschillende spectaculaire panorama’s. Bryce Canyon is trouwens op z’n mooist wanneer de zon van de partij is. Dan krijg je verschillende kleurschakeringen op de rotsen te zien.

Bekijk hier meer foto’s van Bryce Canyon.

Zion National Park – Utah

Zion National Park, gelegen in het zuiden van de staat Utah, wordt algemeen beschouwd als één van de mooiste nationale parken ter wereld. Ook hier zorgen kliffen, ravijnen en rotsformaties voor een prachtig landschap. Je kan er tal van wandelingen maken waaronder Angels Landing. Deze route trakteert je op een geweldig uitzicht over de Zion Canyon.

Zion National Park

Joshua Tree National Park – Californië

Op iets meer dan 200 kilometer ten oosten van de metropool Los Angeles vind je Joshua Tree National Park. Dit woestijnlandschap bestaat uit 2 ecosystemen, de Colorado-woestijn in het oosten en de Mohave Desert in het westen. Het park heeft een bijzonder landschap. Zo staat het bekend om de vele Joshua Trees en de aparte rotsformaties zoals Skull Rock.

Lees hier ons artikel over Joshua Tree National Park.

Jaarpas kopen en drukte vermijden

Plan je een rondreis langsheen verschillende nationale parken? Schaf je dan zeker een jaarpas aan. Voor toegang tot de populaire parken betaal je al gauw meer dan $ 30 per park terwijl een jaarpas slechts $ 80 kost. Zet je 3 parken op je planning, dan is je pas al terugverdiend. Je betaalt trouwens niet per persoon, maar per auto.

Tijdens het hoogseizoen kan het behoorlijk druk zijn in een aantal bekende nationale parken. Probeer in deze periode dan ook op tijd aan te komen om files te vermijden.

Meer informatie vind je op de officiële website ww.nps.gov

Nog meer te weten komen over de Verenigde Staten? Je vindt hier al onze blogs.

Reageer op dit bericht