Tijdens onze roadtrip doorheen het Zuidwesten van de Verenigde Staten hielden we halt in Joshua Tree National Park. Dit prachtige woestijnlandschap bestaat uit twee ecosystemen, de Colorado-woestijn in het oosten en de Mohave Desert in het westen. Deze laatste is misschien wel de bekendste, want dit landschap wordt gekenmerkt door de typische Joshua Trees. Een verslag van onze tocht.

Welkom in Joshua Tree National Park

Het park ligt op iets meer dan 200 km ten oosten van Los Angeles en beschikt over drie ingangen. Twee noordelijke ingangen vind je in de dorpen Joshua Tree en Twentynine Palms, een zuidelijke ingang in Cottonwood Spring. Wij kozen ervoor om het park via Joshua Tree binnen te rijden. In het bezoekerscentrum Joshua Tree, vlakbij weg 62, kan je terecht voor wat meer informatie over het park. Enthousiaste medewerkers stippelen er maar al te graag een route voor je uit. Bovendien beschikken ze er over een nederlandstalige vertaling van de parkbrochure, altijd handig.

ONZE HALTES IN HET PARK

Van een woestijnlandschap zou je verwachten dat er niet veel bijzonder te ontdekken valt, maar toch heeft het park heel wat te bieden. Onze eerste stop hielden we bij de ‘Hidden Valley’ waar heuvels van grote rotsblokken het landschap domineren. Met de trail van 1,6 km ben je een klein uurtje zoet. Tijdens je wandeling kom je mogelijk rotsklimmers tegen, want de opvallende rotsformaties zijn erg geliefd.

Een gelijkaardige wandeling maak je bij ‘Barker Dam’, onze tweede stop. Ook hier dezelfde rotsformaties, maar met dat verschil dat je hier ook een waterreservoir vindt. Het reservoir ontstond door de aanleg van de Barker Dam en moest als watervoorziening dienen voor het vee en de mijnbouw in de regio. Vandaag de dag staat er niet meer zoveel water in het reservoir, het wordt op peil gehouden door de regen. Door de aanwezigheid van het water is deze plek interessant om wilde dieren te spotten, vooral Bighorn Sheeps duiken hier al al wel eens op.
Liefhebbers van weidse uitzichten, zetten best onze volgende stop op hun planning, namelijk ‘Key Views‘. Deze plek biedt met een hoogte van meer dan 1500 meter een mooi panoramisch uitzicht over de regio. Je kan er onder meer de bergtoppen van Mount San Jacinto en San Gorgonio aanschouwen. Toch komt menig toerist hier vooral eens een kijkje nemen naar de beruchte San Andreas breuklijn.

What goes up must come down, dus daalden we de berg weer af en vervolgden we onze weg richting ‘Skull Rock‘. Ook hier kan je weer een aantal knappe rotsformaties bewonderen tijdens een bijna 3 km lange wandeling. Eye catcher is echter Skull Rock, een door de natuur gevormd doodshoofd. Vanwege de populariteit en het beperkt aantal parkeerplaatsen, kom je best vroeg (of laat).
Onze laatste stop in Joshua Tree National Park bracht ons bij ‘Cholla Cactus Garden‘. Hier maak je een wandeling tussen honderden cholla cactussen. Deze aparte cactussoort staat bekend om de pijnlijke naalden die onmiddellijk lossen bij de kleinste aanraking. Een beetje extra afstand houden, kan hier zeker geen kwaad. Na onze korte wandeling doorheen deze verzameling cactussen, verlieten we het park via de noordelijke ingang in Twentynine Palms.

In totaal spendeerden we een halve dag in Joshua Tree National Park. Toch kan je hier gemakkelijk een aantal dagen vertoeven, want er is veel meer te ontdekken. Zorg wel dat je goed bent voorbereid, neem voldoende water mee en bescherm je tegen de zon.

Reageer op dit bericht