Limburg biedt heel wat prachtige wandelingen, maar in het noorden van de provincie vonden we er eentje met een wel heel bonte verzameling landschappen. Het Tweelandenpad in het natuurgebied ‘Hageven – De Plateaux’ neemt je mee op een tocht doorheen bossen, grasvlaktes, heide, riviertjes en vijvers. Tijdens de bijna 10 kilometer lange wandeling steek je bovendien ook de grens met Nederland over. Dat voelt altijd een beetje aan als vakantie.

Het Hageven en De Plateau zijn in feit twee aangrenzende natuurgebieden. Het Hageven in België wordt beheerd door Natuurpunt terwijl De Plateau in Nederland door Natuurmonumenten wordt onderhouden. Leuke extra’s tijdens de wandeling zijn een vogeluitkijktoren, Galloway-runderen en een weids panoramisch uitzicht over De Plateaux. Wie eventjes van het parcours afwijkt, kan er ook nog een hangbrug uittesten.

De start van het Tweelandenpad bevindt zich in de gemeente Neerpelt. Natuurpunt heeft er een bezoekerscentrum met parking en cafetaria. Voor de wandeling trek je best een drietal uurtjes uit (stevige tred uiteraard). Er zijn ook een aantal kortere wandelingen uitgestippeld voor wie liever wat minder lang wandelt.

 

Reageer op dit bericht