De hoofdstad van Duitsland beschikt over twee internationale luchthavens : Tegel en Schönefeld. Tijdens onze citytrip vlogen we met Brussels Airlines op Tegel. Deze luchthaven in het noordwesten van Berlijn ligt op slechts 8 kilometer van het centrum.

Verschillende busverbindingen

Ondanks het goed uitgebouwde openbaar vervoer in Berlijn heeft deze luchthaven geen rechtstreekse trein- of metroverbinding met de stad.  Wel kan je gebruik maken van een aantal snelbussen waarmee je op amper een halfuurtje in het midden van de stad staat. De bussen houden telkens halt nabij enkele strategische overstapplaatsen. Ligt de eindhalte van de bus te ver weg van je bestemming, dan kan je hier gewoon overstappen op andere verbindingen. Hieronder vind je de busverbindingen met luchthaven Tegel opgelijst :

  • TXL Jetexpressbus : deze verbinding brengt je naar Hauptbahnhof met een tussenstop onderweg bij Beusselstraße.
  • X9 Jetexpressbus : deze bus rijdt naar halte Zoölogischer Garten vlakbij de stadsdierentuin van Berlijn. Onderweg stopt ze nog bij de halte Jungfernheide.
  • Bus 128 : deze verbinding heeft als eindhalte Osloer Straße en houdt onderweg halt bij Kurt Schumacher Platz en Franz Neumann Platz.
  • Bus 109 : deze bus rijdt net zoals de X9 Jetexpressbus richting Zoologischer Garten, maar heeft een extra stop bij Jakob Kaiser Platz.
Wat kost een busrit naar het centrum ?

Het openbaar vervoer van Berlijn is onderverdeeld in drie zones : A, B en C. De zones waarin je reist bepaalt de prijs van je ticket. Luchthaven Tegel bevindt zich in zone B. Blijf je in dezelfde zone dan betaal je op dit moment € 1,90* voor een enkele rit. Ga je naar een halte in zone A, dan betaal je € 2,90*. Naast een kaartje voor een enkele rit bestaan er ook andere opties zoals bijvoorbeeld een dagkaart of een meerdagenkaart. Je ticketje kan je kopen buiten de luchthaven aan de opstaphalte. Vergeet wel niet om je ticket voor het opstappen te valideren.

Meer weten over het openbaar vervoer in Berlijn? Lees dan ook even dit artikel met onze tips.

Reageer op dit bericht