Een citytrip naar Berlijn gepland? Een goed idee, want de Duitse hoofdstad heeft heel wat te bieden! De vele bezienswaardigheden liggen echter verspreid waardoor je heel wat kilometers zult moeten afleggen. Gelukkig is het openbaar vervoer in Berlijn ontzettend goed geregeld.

Uitgebreid netwerk

Wie zich in Berlijn verplaatst met het openbaar vervoer kan gebruik maken van een uitgebreid netwerk met U-bahnen, S-bahnen, trams en bussen. De trams en bussen rijden bovengronds, de U-bahnen en S-bahnen kan je vergelijken met een metro. Ze rijden deels ondergronds, deels bovengronds. Beide hebben verschillende lijnen doorheen de stad, maar de afstanden tussen de haltes van de U-bahnen zijn wel opvallend korter dan bij de S-bahnen. De frequentie op het netwerk is goed en dankzij de vele mogelijkheden heb je zelden een opgepropt gevoel. Bovendien is er op een aantal lijnen zelfs ‘s nachts een dienstregeling.

Goedkoop en gemakkelijk

Berlijn is onderverdeeld in drie zones : A, B en C. De zones waarin je reist bepaalt de prijs van je ticket. De meest populaire bezienswaardigheden liggen in de zones A en B. Je kan een kaartje voor een enkele rit kopen, maar vaak zijn andere opties zoals bijvoorbeeld een dagkaart of meerdagenkaart veel voordeliger. Voor toeristen zijn er overigens ook welkomstkaarten met speciale tarieven. Zelf hebben we tijdens ons verblijf gebruik gemaakt van kaartjes voor een enkele rit en dagkaartjes. Bekijk op voorhand je planning zodat je steeds het voordeligste kaartje koopt.

Het openbaar vervoer in Berlijn is zeker niet duur. Bovendien kan je een ticket gebruiken voor alle vervoersmiddelen van het netwerk. Zo kan je met een kaartje gewoon overstappen van een U-bahn naar een S-bahn. Gemakkelijker bestaat niet.

Enkele praktische tips
   • Surf naar de website www.bvg.de voor meer informatie
   • BVG heeft een zeer handige app waarmee je je route kan plannen en zelfs tickets kan kopen.
   • Vergeet je ticket niet te valideren voor je vertrek.
   • Tickets kopen gaat het gemakkelijkst via de app of bij de automaten in elk station. Je kan cash of met de bankkaart betalen.

Reageer op dit bericht