Sinds 2015 heeft de Eifel er een bijzondere attractie bij, namelijk de Geierlay Hangbrug. De brug is gelegen (of beter gezegd ‘hangt’) in Hunsrück en verbindt de dorpjes Mörsdorf en Sosberg. Met een lengte van 360 meter is het de langste voetgangersbrug van Duitsland. De Geierlay Hangbrug overspant het Mörsdorfer Bachtal op een hoogte van 100 meter. Het uitzicht over de bosrijke heuvels is er dan ook adembenemend.

Last van hoogtevrees?

Klinkt mooi, maar hoe zit dat eigenlijk met de stabiliteit? Wel, dat valt best goed mee voor een hangbrug. Verschillende stalen kabels zorgen er voor dat de hangbrug niet al te hard wiebelt. Enkel wanneer er veel bezoekers in beweging zijn, kan de brug zachtjes heen en weer schommelen. Mensen met hoogtevrees zullen ongetwijfeld met een klein hartje de oversteek maken. Voor hen is het misschien een aanrader om op een kalm moment de brug te betreden.

Wandelen in de buurt

De Eifel is een geliefkoosde bestemming bij menig wandelaar en ook de omgeving van de Geierlay Hangbrug biedt liefhebbers mooie wandeltochten. Een populaire wandeling is de ‘Geierlayschleife’, een 6.4 km lange wandeling met op de route onder meer het Mörsdorfer Bachtal, stukjes van het Saar-Hunsrück-pad en uiteraard de hangbrug zelf.

Praktisch

De Geierlay Hangbrug is het hele jaar door geopend, enkel bij storm of veel wind is de brug ontoegankelijk. Het bezoekerscentrum met restaurant bevindt zich in Mörsdorf. Parkeren doe je bij het bezoekerscentrum of de andere Geierlay-parkings in het dorp. Je betaalt € 2,00 per 2 uur. Parkeer je wagen niet in de straten van het dorp tenzij je over een vergunning beschikt. Toegang tot de hangbrug is gratis. Voor meer informatie kan je terecht op de officiële website.

Reageer op dit bericht