Elk jaar in de lente openen de Koninklijke Serres van Laken de deuren voor het grote publiek. Gedurende drie weken krijgt iedereen de kans om het indrukwekkende serrecomplex naast het kasteel van Laken te bewonderen. In 2021 kan je van 13 mei tot en met 6 juni de serres bezoeken.

Serrecomplex in art-nouveaustijl

De Koninklijke serres werden gebouwd in de 19de eeuw naar een ontwerp van architect Alphonse Balat in opdracht van Koning Leopold II. Het monumentale art-nouveaucomplex omvat verschillende glazen paviljoenen. Eyecatcher is de 30 meter hoge koepelvormige wintertuin met talloze exotische planten en een Dorische zuilengang. Het uitgestippelde parcours brengt je trouwens niet alleen in het serrecomplex. Je maakt immers ook een wandeling door het heuvelend parklandschap en je krijgt de mogelijkheid om het werkatelier van Koningin Elisabeth te bezichtigen.

Koninklijke Serres van Laken

Uitzonderlijke bloemenpracht

Het hele jaar door zijn 15 tuinmannen voltijds bezig met het onderhoud van de tuin. Zij zorgen ervoor dat de uitgebreide bloemen- en plantencollectie op hun mooist zijn tijdens de jaarlijkse opening. De huidige collectie bevat nog steeds planten die in de tijd van Koning Leopold II werden aangeplant. De wandeling doorheen de serres brengt je langs onder meer pelargoniums, azaleas, camelia’s, abutilons en verschillende exotische palmen.

Koninklijke Serres van Laken

Enkele praktische tips

  • Het is verplicht om je bezoek op voorhand te reserveren. Dit kan via www.koninklijke-serres-royales.be
  • De Koninklijke Serres zijn bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je toch met de auto? Dan kan je parkeren in de Vorstenhuislaan, recht tegenover het Kasteel van Laken.
  • Een toegangsticket kost slechts € 2,50. Gratis voor kinderen onder de 12 jaar.
  • Meer informatie vind je op www.koninklijke-serres-royales.be
Koninklijke Serres van Laken
Koninklijke Serres van Laken
Koninklijke Serres van Laken
Koninklijke Serres van Laken

Reageer op dit bericht