Op een ijskoude, maar zonnige winterdag trokken we eropuit om diep in de Antwerpse Kempen ‘Landschap De Liereman’ te ontdekken. Dit prachtige natuurgebied ligt in de gemeenten Arendonk en Oud-Turnhout en biedt liefhebbers een aantal mooie wandelroutes aan.

Europees beschermd

Landschap De Liereman, Europees beschermd, wordt beheerd door Natuurpunt. Deze organisatie heeft er een bezoekerscentrum met cafetaria en parking, het ideale start- en eindpunt voor menig wandelaar. Het Kempische natuurgebied heeft zowel korte als lange wandelingen gaande van 1,6 tot iets meer dan 17 km. Je vindt er dus voor elk wat wils.

Met uitkijktoren en Konikpaarden

Wij kozen de groene wandeling uit, goed voor een afstand van 9,2 km. Onze route bracht ons langs een afwisselend landschap met onder meer bossen, heiden, vennen en weides. Onderweg passeerden we ook enkele leuke extra’s zoals een recent gebouwde vogelhut, een uitkijktoren, wilde konikpaarden en de Kempische stal, een historische schuur. Maar omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, tonen we je hieronder enkele leuke foto’s van dit mooie natuurlandschap.

Praktische informatie

– Locatie : Schuurhovenberg 43, 2360 Oud-Turnhout
– Bezoekerscentrum : Ja
– Website : www.natuurpunt.be

Op zoek naar nog meer wandelingen? Neem een kijkje in ons wandeloverzicht.

Reageer op dit bericht