Toegevoegd aan de planning! Dat was het eerste dat we tegen elkaar zeiden toen we foto’s zagen van de Antelope Canyon. Het schema van onze roadtrip door het Zuidwesten van de Verenigde Staten zat al aardig vol, maar deze bijzondere plek wilden we absoluut niet missen. De tickets werden gereserveerd en enkele maanden later maakten we ons op voor een veelbelovend bezoek aan deze canyon.

Over de ANTeLOPE Canyon

De Antelope Canyon bevindt zich in de Amerikaanse staat Arizona, vlakbij het dorp Page in Navajogebied. Deze zogenaamde slot canyon bestaat eigenlijk uit twee delen : de Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon. Het zijn twee afzonderlijke attracties. Wanneer je beide canyons wilt bezoeken, moet je ze ook apart reserveren.

De bekende slot canyon werd gevormd door hevige modderstromen die doorheen de eeuwen de typische rode zandstenen hebben uitgeslepen. Onder invloed van zonnestralen ontstaan er prachtige lichteffecten in de nauwe canyon. Een feeëriek natuurfenomeen dat jaarlijks een massa toeristen van over de hele wereld lokt.

Ons bezoek aan de UPPER Antelope Canyon

Het is kort na de middag wanneer we onze wagen parkeren bij het kantoor van Antelope Canyon Tours in Page. Van hieruit vertrekken we samen met de gids in een 4×4 terreinwagen richting de canyon, enkele kilometers verderop. Eenmaal we het centrum van Page verlaten, duiken we met de terreinwagen het zand in en begint het avontuur. De hobbelige en stoffige rit door de woestijn brengt ons ongeveer 20 minuten later bij de ingang van de slot canyon.

Onze verwachtingen zijn hoog wanneer we de terreinwagen verlaten en dan is het altijd even afwachten of ze daadwerkelijk worden ingelost. Na enkele meters in de Antelope Canyon volgen echter al gauw enkele ooh’s en aah’s en worden de fototoestellen bovengehaald. Tijdens onze wandeling door de 140 meter lange canyon vallen we van de ene verbazing in de andere. Wat een prachtige vormen en kleuren krijgen we hier te zien. Samen met de gids herkennen we zelfs een beer en een kaars in de door het water uitgeslepen wanden. Wat een magische plek!

Terwijl we canyon doorwandelen, geeft de gids ons uitgebreid instructies om de mooiste foto’s te nemen. Altijd handig, want voor niet ervaren fotografen is het maken van beelden geen eenvoudige klus in de onderbelichte omgeving. In totaal verblijven we een uur in de Upper Antelope Canyon. Dat is zeker voldoende om alles te bewonderen en foto’s te maken voor het fotoalbum.

road to antelope canyon

Enkele praktische tips
  • Reserveer ruim op voorhand je plaatsen. De tours zijn immers snel uitverkocht, zeker in het hoogseizoen.
  • Er zijn aparte fotografietours.
  • Vergeet geen water mee te nemen naar de stoffige canyon. Let wel op, rugzakken en handtassen zijn niet toegelaten. Voor je water moet je dus inventief zijn, bv. door een flessenhouder aan je broeksriem te bevestigen.
  • Wij reserveerden ons bezoek bij de Antelope Canyon Tours van Roger en Carolene Ekis. Voor meer informatie kan je terecht op www.antelopecanyon.com

Reageer op dit bericht